Maart-Augustus 2024

Verdiep jouw persoonlijke en wederkerige relatie met de natuur samen met een groep gelijkgestemden op en rondom de Utrechtse Heuvelrug.

“Now is the time to share with all life on our maltreated earth by deepening our identification with all life-forms, with the ecosystems, and with Gaia, this fabulous, old planet of ours.”- Arne Naess

In zeven dagen verblijven we op diverse plekken op en rondom de Utrechtse Heuvelrug. We nodigen je uit samen met ons op een bewuste ontdekkingsreis te gaan en te voelen, te ervaren, te leren en te groeien hoe een diepere betekenisvolle connectie met de natuur niet alleen ons eigen leven verrijkt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Dus wees er snel bij!

Meld je aan via: natuurverdieping@gmail.com*
*Na aanmelding nemen we contact met je op voor een gratis en vrijblijvende intake waar je al je vragen kwijt kunt.

Voor wie?

De verdiepingsdagen zijn geschikt voor natuurliefhebbers, die inspiratie zoeken en hun relatie met de natuur willen verdiepen. Daarnaast is het traject ook geschikt voor professionals die de helende eigenschappen van de natuur (willen) integreren in hun werk.

Wat gaan we doen?

Verwondering, verdieping en verbinding staan centraal bij deze intensive. De verdiepingsdagen zijn afwisselend, inspirerend en heel praktisch.

We nemen je mee op ontdekkingsreis met al je zintuigen en we verbinden ons met het landschap. We staan stil bij de seizoenen lente, zomer en herfst. We vieren de natuur met rituelen. We oefenen met het voelen van de energie van bomen. We ervaren een mini solo quest. We gaan dauwtrappen. En nog veel meer. Thuis kun je verder verdiepen met eigen onderzoek en verbinding met de natuur op de plek waar jij woont.

Wat brengen de Verdiepingsdagen Natuurverbinding?

 • Een diepere wederkerige relatie met de natuur.
 • Een verrijking van je dagelijkse en professionele leven door het integreren van de wijsheid, gevoelens en handelingen die voortkomen uit jouw natuurervaringen.
 • Leven met het ritme van de seizoenen.
 • Verkenning van spirituele aspecten van natuurbeleving.
 • Inspiratie, verwondering en zingeving door nieuwe natuurervaringen.
 • Ontmoeting en verbinding binnen de groep en daarmee vergroting van jouw natuur netwerk.
 • Ervaring met de beoefening van shinrin-yoku (bosbaden), deep ecology en sjamanisme van de lage landen.

Praktische informatie

De zeven magische verdiepingsdagen vinden plaats:

 • Vrijdag 22 maart in Maartensdijk
 • Vrijdag 12 april in Austerlitz
 • Vrijdag 10 mei in Doorn
 • Donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni in Hollandsche Rading
 • Vrijdag 30 augustus in Hilversum

De dagen zijn van 10 tot 17 uur.

Donderdag 20 t/m 22 juni overnachten we 2 nachten op een natuurcamping.

Prijs Verdiepingsdagen Natuurverbinding

De zeven verdiepingsdagen natuurverbinding kosten 1100 euro*. Vroegboekkorting: indien je aanmeldt en betaalt voor 10 februari, dan is de prijs 997 euro*. Voor particulieren is de prijs inclusief 21% btw en voor professionals is het bedrag exclusief 21% btw.

Bij de prijs zijn inbegrepen: thee, lekkers, vegetarische lunches (met uitzondering van de laatste dag), jouw campingplek en de diners tijdens de nature immersion 20-22 juni.

Je brengt zelf mee: ontbijt tijdens de kampeerdagen, kampeerspullen (tent, slaapzak e.d.) en op de laatste dag een bijdrage aan de potluck picknick in de natuur.

MELD JE AAN VOOR 10 FEBRUARI EN ONTVANG VROEGBOEKKORTING!

Meld je aan via: natuurverdieping@gmail.com

We bieden je graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Dus meld je tijdig aan!

Door wie?

De verdiepingsdagen worden begeleid door Mirjam de Boer & Stefanie Boomsma. Tijdens de nature immersion is er extra begeleiding van bevlogen gastgidsen.

Mirjam de Boer (52) is een sprankelende inspirator, shinrin-yoku gids, wandelcoach, stresscounselor en gedragsdeskundige met een diepe liefde voor de natuur. Zij leeft met het ritme van de natuur en ze begeleidt regelmatig groepen met persoonlijke ontwikkeling, natuurspiritualiteit, natuurbeleving en rituelen rondom de seizoenen. Mirjam inspireert mensen om op hun eigen manier de bezieling en wijsheid te ervaren die overal aanwezig is in de natuur.

Stefanie Boomsma (38) is een aardse verbinder, shinrin yoku gids, trainer Deep Ecology, facilitator Spirit of the Wild en programma manager Nationale Parken bij IVN Natuureducatie. Ze koestert een diepe liefde voor de natuur en herinnert ons op enthousiaste en avontuurlijke wijze aan de verbinding tussen mens en natuur. Samen laat ze je de ruimte ontdekken om deze band te versterken en de verwondering in de natuur te ervaren. Het is voor haar de weg naar een mooiere toekomst, waar we weer in harmonie zijn met alles wat leeft.

Als we die verbinding eenmaal voelen, nemen we de natuur mee in alles wat we doen – vanuit de gedachte ‘daar waar je van houdt, wil je voor zorgen’. En staan we in contact met al het leven, respectvol; een samenleving waar mens & natuur weer een is. Het is voor mij de weg naar een mooiere toekomst waar we weer in harmonie zijn met alles wat leeft. Dit omarm ik met hart en ziel, adem ik uit vanuit alle vezels in mijn lichaam. Mijn natuurlijke eigenschap om te verbinden zet ik met liefde in om mensen te inspireren deze verbinding weer te voelen en te verdiepen – Stefanie

De Academie voor Wilde Wijsheid en Natuurverbinding is een coöperatie van Thuis in het Bos (Stefanie Boomsma) en The Art of Forest Bathing (Mirjam de Boer) en diverse gastprofessionals rondom natuurverbinding. Samen verzorgen ze sinds 2022 maandelijks bosbaden in het Nationaal bomenmuseum in Doorn.

MELD JE AAN VOOR 10 FEBRUARI EN ONTVANG VROEGBOEKKORTING!

Meld je aan via: natuurverdieping@gmail.com

We bieden je graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Dus meld je tijdig aan!