Nature’s pace will flow into you as sunshine flows into trees – John Muir

John Muir

Verliefd op de natuur in al haar elementen. Mijn naam is Stefanie Boomsma, en ik laat me graag verwonderen door de schoonheid van de natuur. Opgegroeid op het platteland heb ik als kind de vrijheid van de natuur mogen ervaren: hutten bouwen, bloemenkransjes maken of gewoon heerlijk liggend in het gras. Tijdens de lange zomervakanties waren we aan zee te vinden, waar ik uren doorbracht op het strand om zandkastelen te bouwen of in de golven op mijn bodyboard.

Van het platteland verhuisde ik naar de stad en maakte ik vele internationale reizen. Tijdens deze reizen heb ik de schoonheid van bijzondere plekken op de wereld mogen bewonderen. Langzaamaan kreeg ik steeds meer oog en waardering voor de natuur in de buurt. Inmiddels woon ik in het groene Doorn op de Utrechtse Heuvelrug.

Iedere dag kun je mij vinden in de natuur. Het is de groene draad in mijn leven. Ik maak mij hard voor een betere toekomst met een gezonde balans tussen mens en natuur. Hierbij staat de verbinding tussen mens en natuur centraal. Samen met mijn natuurtalent Verbindend Leiderschap inspireer ik graag mensen deze verbinding weer te voelen en te verdiepen.

De bossen mag ik inmiddels als mijn thuis ervaren en ik ben er dan ook dagelijks te vinden; op de fiets, wandelend, zittend of liggend in het mos al starend naar de prachtige boomkronen of bijzondere wolkenformaties. Alleen of samen met mijn twee dochters en man trek ik er regelmatig op uit. Het bos geeft mij een gevoel van vrijheid, vertrouwen, rust en thuiskomen.

Verbinding tussen mens en natuur, voor een mooiere toekomst

Mijn diepe verlangen is een mooiere toekomst met als basis een warme relatie tussen mens en natuur. Hierbij staat verbinding centraal. Graag wil ik mensen meenemen in deze diepere connectie waarbij verwondering de start van het avontuur is. Als we die verbinding eenmaal voelen, nemen we de natuur mee in alles wat we doen – vanuit de gedachte ‘daar waar je van houdt, wil je voor zorgen’. En staan we in contact met al het leven, respectvol; een samenleving waar mens & natuur weer een is. Het is voor mij de weg naar een mooiere toekomst waar we weer een zijn met alles wat leeft. Dit omarm ik met hart en ziel, adem ik uit vanuit alle vezels in mijn lichaam. Mijn natuurlijke eigenschap om te verbinden zet ik met liefde in om mensen te inspireren deze verbinding weer te voelen en te verdiepen.

Graag neem ik je mee en laat ik je verwonderen tijdens een onderdompeling in het bos. Met veel plezier biedt ik sessies aan van jong tot oud, privé en zakelijk. Op de Utrechtse Heuvelrug en daarbuiten.

Ik ben gecertificeerd Bosbadgids, opgeleid door Forest Bathing Academy.

Stefanie Boomsma – Gecertificeerd Bosbadgids