The Art of Deep Ecology – Leerweg 2024

Voel jij de roep om mensen diepgaand te verbinden met de natuur? Werk jij graag in de natuur en ben je op zoek naar verdieping? Of wil je natuur meer integreren in jouw huidige werk? Deze leerweg wordt door Roots to Rise georganiseerd – als co-trainer maak ik onderdeel uit van dit programma.

Tijdens de TAO Deep Ecology leerweg verbind je diepgaand met de natuur en verken je de verwevenheid van onze menselijke ziel met de ziel van de aarde. Je leert zowel de kunst van het begeleiden van diepe natuurverbindingservaringen als dat je dat zelf beleeft en belichaamt.

Ontwaak je ecologische zelf

Je ecologische zelf ontwaken gaat over het besef dat we in een bezielde wereld leven en allemaal onlosmakelijk onderdeel zijn van de natuur, de aarde en de kosmos. En in dat besef willen we betekenis geven aan ons eigen leven zodat we een unieke en inspirerende bijdrage kunnen leveren aan de wereld. 

Deep Ecology

Deep Ecology is voor het eerst benoemd door de Noorse filosoof en bergbeklimmer Arne Naess (1912 – 2009). Hij meende dat elk mens een persoonlijke ontwikkeling moet doormaken waarin hij zichzelf identificeert met de aarde, de natuur en de kosmos. Arne Naess was zelf erg geïnteresseerd in de levensvisie van Gandhi en zijn manier van leven, maar schreef niemand iets voor. Hij benadrukte dat mensen hun eigen manier moesten vinden om tot Zelfrealisatie te komen. 

Return to your roots

In The Art of Deep Ecology staat de Roots to Rise methode centraal; verbinden met waar je vandaan komt, de aarde, je roots, je essentie, zodat je kunt gaan staan voor wat je werkelijk te doen hebt en wat jou betekenis geeft (rise). In elke module van deze leerweg verkennen we één aspect van de diepe ecologie en doorleef je deze op jouw eigen innerlijke reis. Je leert je unieke natuurlijke talent kennen zodat je steeds dichter bij jezelf te komt en steeds meer jouw plek inneemt in jouw missie op aarde.

Door deze verdieping in te zetten in jouw werk en leven bouwen we samen aan een maatschappij waar de mens en de natuur samenvallen in een bezielde en hoopvolle wereld voor toekomstige generaties.

Wat ga je doen? 

De leerweg nodigt uit tot buiten zijn, intense natuurbeleving, ceremonie, zelfonderzoek, natuurstudie, verwondering, humor en (soms ver) buiten de gebaande paden treden. We combineren ecologische kennis, mystieke psychologie en de wijsheid van de natuur in een praktische methode voor innerlijke transformatie waarbij je leert je ecologische zelf te ontwaken door de natuur te bestuderen met je hoofd, je hart en je handen. 

​In de 6 modules (verspreid over 5 maanden) ontdek je;​

 • Het antwoord op jouw brandende levensvraag van dit moment;
 • Hoe je je diepgaand kunt verbinden met de natuur en met jezelf en hoe je anderen daarin kunt begeleiden;
 • Wat jouw natuurlijke talent is en hoe je anderen daarmee kunt helpen;
 • Hoe je stevig kunt wortelen en je basis vindt;
 • Hoe je in het werken met de natuur en thema’s zoals loslaten, genezing en groei kunt integreren;
 • Wat jouw volgende stap is in leven, werk en/of relaties; 
 • Verborgen dimensies van het leven op aarde. 

De 6 modules volgen elkaar op en zijn een verdiepingsproces.

Voor wie? 

Deze leerweg is ideaal voor jou als je graag anderen wil begeleiden in diepe natuurverbinding en/of alle aspecten van diepe natuurverbinding wil verkennen. Je leert door zelf te ervaren en komt jezelf tegen op uitdagende manieren waardoor je dieper in verbinding gaat staan met jouw eigen natuur.

Door wie? 

Je wordt begeleid door Stefanie Boomsma en Suzanne Valkman. Stefanie (37) verbindt mensen, en mensen en natuur. Ze is bosbadgids en eigenaar van “Thuis in het Bos”. Op een speelse, aardse manier laat ze je de magie van de natuur ervaren. Suzanne (46) is eigenaar van Roots to Rise en als biologe en veranderkundige gefascineerd door transformatieprocessen in de natuur, de mens en de maatschappij. Ze neemt je mee naar de wonderlijke wereld van de natuur en laat je met nieuwe ogen zien.

Praktisch

Houd hier rekening mee

De leerweg beslaat 5 intensieve (groei) maanden (van maart tot en met juli 2024) waarin we 6 modules doorlopen en per module 1 keer fysiek samenkomen met een kleine groep (maximaal 11) op een prachtige locatie in midden Nederland. We gaan samen op onderzoek uit en zijn veel buiten.

Locatie:

Alle opleidingsdagen vinden plaats op de Utrechtse Heuvelrug, Landgoed Noordhout nabij Driebergen/Maarn. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren. Voor openbaar vervoer pak je de trein naar Driebergen-Zeist. Vanaf het station Driebergen-Zeist stap je op bus 381 richting Zeist tot aan halte Bergse Bossen. Vanaf daar wandel je naar Traaij 288a (14 minuten). In de omgeving zijn vele leuke overnachtingsmogelijkheden voor een wat langer verblijf op de Utrechtse Heuvelrug

Tijdsinvestering: 

Het is een intensief traject dat aandacht en bereidheid vraagt. Per module ben je, naast de opleidingsdag zelf, gemiddeld 4 tot 6 uur in de week bezig met je natuurstudie en opdrachten en om te oefenen met een andere manier van (bewust)zijn. Ter voorbereiding is het boek Actieve Hoop van Joanna Macy en Een Immense Wereld van Ed Yong een aanrader. 

Data opleidingsdagen 2024: 

 • Dag 1 – 9 maart 2024
 • Dag 2 – 30 maart 2024
 • Dag 3 – 20 april 2024
 • Dag 4 – 18 mei 2024
 • Dag 5 – 15 juni 2024
 • Dag 6 – 6 juli 2024 

Alle dagen zijn van 09:00 – 17:00

Kosten 2024: 

EARLY BIRD KORTING*!! TOT 14 JANUARI

De eerste 5 deelnemers ontvangen10% korting op de deelnamekosten (alleen geldig voor individueel tarief). 

 • Individueel tarief: € 1.247,- EURO (vrijgesteld van BTW)
 • Zakelijk tarief*: € 1.465 EURO (vrijgesteld van BTW)

​Betaling in 2 of 3 termijnen is mogelijk. Geef dit aan bij opmerkingen in je aanmeldingsformulier (zie beneden).

Inbegrepen zijn materialen, koffie en thee, fruit en versnaperingen, en een heerlijke vegetarische lunch!

Let op: door de kleine keuken kunnen wij helaas geen rekening houden met speciale dieetwensen. Neem gerust je eigen lunch mee als je dat prettig vindt. 

Aanmelden: 

Meld je aan door dit formulier in te vullen. 

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een bevestiging. 

>> Let op: houd je spam-box in de gaten! Email komt helaas nog wel eens in de verkeerde map terecht. Je kunt ook een email sturen naar info@taodeepecology.org