“I took a walk in the woods and came out taller then the trees”

John Muir

Voel de zon op je gezicht, ruik de geur van dennen, hoor het concert van de vogels, neem de herhalende patronen van de planten waar en proef de rijkdom van het bos. Een bosbad is een onderdompeling in de natuur. Met al je zintuigen ervaar je de elementen. Je vertraagt bewust en neemt de omgeving in je op. Je maakt contact met de natuur, als mens, als onderdeel van de natuur. Bosbaden laat je verwonderen, verstillen, geeft je een gevoel van verbondenheid en dankbaarheid. Wees welkom om te ervaren wat een bosbad met jou doet. Kijk in de agenda voor de komende bosbadsessies.


Bosbaden in de zakelijke markt

Samen met je team of groep een op maat programma in de natuur. Ontmoet elkaar tijdens een bosbad. Met al je zintuigen ervaar je de elementen van de natuur. Een waardevolle activiteit om de verbinding binnen je team te versterken, nieuwe inzichten te verkrijgen, onderlinge relaties te versterken en het welzijn van je collega’s voorop te stellen. De natuur geeft je volledige rugdekking, als partner en als spiegel. Bosbaden laat je verwonderen, verstillen en geeft je een gevoel van verbondenheid en dankbaarheid.

Positieve impact natuur op de mens

Bosbaden trekt inmiddels de wereld over door de positieve impact die het heeft op de mens en de natuur. Herontdek je verbinding met de natuur tijdens deze onvergetelijke, inspirerende en ontspannen ervaring. Na afloop is iedereen vol inspiratie en heb je als team samen een bijzondere ervaring beleefd.

Forest Bathing sessies op maat

Deze sessies zijn afgestemd op jouw wensen. De locatie en duur zijn door jou in te vullen. De prijs wordt hierop afgestemd. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor jou en jouw groep kan betekenen.

Bij de locaties Nationaal Bomenmuseum, Landgoed Zonheuvel, conferentiecentrum Kaap Doorn en conferentiecentrum Samaya is een bosbad te boeken, als aanvulling op een vergaderarrangement.

Samenwerkingspartners

Als natuurlijke verbinder verzorg ik sessies en workshops voor diverse organisaties, varierend van universiteiten, tot NGO’s als de overheid: Universiteit Utrecht, IVN Natuureducatie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Morgen, Nationale Parken Bureau en Wageningen Universiteit.

Bosbaden met je gezin of een groep kinderen

De wereld door de ogen van een kind; onbevangen, puur en volop verwondering. Het liefst wil je dat ze dat voor altijd vasthouden. In deze tijd brengen kinderen juist steeds meer tijd binnen door, op school of achter een scherm. Ze leren vanuit hun hoofd te redeneren en minder vanuit het gevoel te handelen. Graag neem ik de kinderen weer mee naar buiten, om de natuur te (her) ontdekken en zich te verwonderen over waar we vandaan komen. ‘Wie verwondert is kan vanuit het hart spreken en weer verbinden met de natuur’.

Een bosbad kan kinderen helpen die verbinding weer aan te gaan, door de zintuigelijke waarneming te stimuleren. Op deze manier krijgen kinderen weer oog voor de natuurlijke gemeenschap waar we allemaal deel van uit maken. Met de hoop ‘waar je van houdt, daar ga je voor zorgen’ hebben de kinderen van de toekomst weer oog voor hun omgeving. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur.

Kinderfeestjes en schooluitjes

Kinderfeestjes of schooluitjes; deze sessies zijn afgestemd op jouw wensen en die van de kinderen. Op een speelse manier neem ik ze mee op avontuur in het bos, speuren we naar de dieren die hier wonen en maken we contact met de natuur. Om weer die verbinding te maken. Zoals Bob Ross ooit zo mooi zei: There is nothing wrong with having a tree as a friend. De locatie en duur zijn flexibel. De prijs wordt hierop afgestemd. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor jou en de kinderen kan betekenen.

Bosbaden met je gezin

Bosbaden met het gezin: deze sessies zijn afgestemd op de wensen van het gezin. Samen onderdompelen in de natuur brengt niet alleen verbinding met de natuur, maar kan ook helpen in de verbinding in het gezin. Kijk door de ogen van je kinderen naar de natuur en laat je verwonderen door hun belevingswereld. Deel met elkaar wat je voelt, ruikt, proeft, ziet en hoort; wat neem jij waar en wat doet dat met jou? Met je kind. Een waardevolle ervaring voor het hele gezin.

Kijk in de agenda voor sessies speciaal voor kinderen en gezinnen of neem contact op om je behoeftes door te spreken.

“It’s a wondrous thing how the wild calms the child.”