“Off all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt”

John Muir

Ontdek de helende kracht van de natuur voor jouw organisatie. Werk in het ritme van de seizoenen, zorg voor het welzijn van je collega’s. Deze sessies zijn afgestemd op jouw wensen met volledige rugdekking van de natuur.

Positieve impact natuur op de mens

Hoog ziekteverzuim kan vaak een indirect gevolg zijn van een gebrek aan verbinding tussen mens en natuur. In onze moderne samenleving zijn we steeds vaker binnen en bewegen we minder. Het ontbreken van contact met de natuur kan leiden tot stress, vermoeidheid en verminderd welzijn.

Onderzoek laat de helende kracht van de natuur zien: vermindering van stress, verbetering van concentratie en bevordering van het algemene welbevinden. Een gebrek aan verbinding met de natuur kan daarentegen bijdragen aan gevoelens van burn-out, angst en andere gezondheidsproblemen, wat zich kan vertalen naar een verhoogd ziekteverzuim op de werkvloer.

Het integreren van natuurlijke elementen in de werkomgeving, het stimuleren van buitenactiviteiten en het meebewegen in het ritme van de seizoenen heeft een positief effect op de gezondheid van werknemers. Het bevorderen van een gezonde relatie tussen mens en natuur kan niet alleen het welzijn van individuen verhogen, maar ook de productiviteit op de werkvloer verbeteren en het ziekteverzuim verminderen.

Workshop natuurlijk op maat

Deze sessies zijn afgestemd op jouw wensen. De locatie en duur zijn door jou in te vullen. De prijs wordt hierop afgestemd. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor jou en jouw groep kan betekenen.

Laat je inspireren en neem contact met mij op.

Samenwerkingspartners

Diverse organisaties, varierend van universiteiten, tot NGO’s als de overheid heb ik mee mogen nemen in de helende kracht van de natuur: Universiteit Utrecht, IVN Natuureducatie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Morgen, Nationale Parken Bureau en Wageningen Universiteit.